Zo vind je de tech-baan die bij je past!

tech-baan

Veranderen van baan betekent niet alleen een andere werkgever, andere collega’s en een nieuwe werkomgeving. Het is een belangrijke verandering in jouw toekomst! Een stap die je dus heel serieus neemt. Niemand wil na een gedegen zoektocht starten bij een bedrijf en de conclusie trekken dat het toch niet is wat je had verwacht. Omdat de inhoud van het werk niet goed aansluit of de cultuur je niet aanspreekt. Maar hoe maak je in de overdaad van technische vacatures de juiste keuze? Wij zetten vijf tips voor je op een rij.

1. Kies voor technische vakspecialisten

Frustreert het jou ook zo wanneer je met iemand aan tafel zit die geen verstand van de inhoud heeft? Dat probleem kennen we. Kies voor een partij met verstand van de technische inhoud. Dat hoeft niet altijd jouw mogelijke nieuwe werkgever te zijn, maar dit zijn steeds vaker gespecialiseerde bemiddelingsbureaus in technische vacatures. Doordat zij het vakgebied begrijpen en de organisatie kennen, weten ze veel beter waar iemand wel of niet past. Zo maken ze niet alleen een match op inhoud, maar ook op bedrijfscultuur.

2. Wees transparant over wensen

Duizend mensen, duizend wensen. Wat voor jou de doorslaggevende factor is, is heel persoonlijk; locatie, functie-inhoud, werksfeer, veiligheid op de werkvloer, salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is goed om te weten wat jij belangrijk vindt en maak dit altijd bespreekbaar. En heb je vragen? Stel ze dan!

“Duizend mensen, duizend wensen. Wat voor jou de doorslaggevende factor is, is heel persoonlijk. Kies bewust en maak je wensen altijd bespreekbaar.”

3. Kijk verder dan je scope

Wil jij aan de slag in die ene specifieke functie? Maar blijkt deze toch steeds niet aan te sluiten? Of is het gewoonweg toch niet wat je ervan had verwacht? Dat is niet gek. Wanneer je je focust op één functie mis je wat het werkveld je nog meer te bieden heeft. Als je in je eigen ‘bubbel’ blijft zoeken zet je onbewust oogkleppen op. Hoe los je het op? Ga in gesprek met mensen buiten je eigen functie of bel een  bemiddelingsbureau. Zij kunnen je laagdrempelig en vrijblijvend nieuwe inzichten geven en je zit écht niet direct aan een nieuwe functie vast.

4. Spreid je kansen

In de techniek draait het allemaal om de juiste specialist op de juiste plek. Maar die specialist of plek kan ook zomaar in een andere branche zijn dan je in eerste instantie denkt. Spreid je kansen door verder te kijken naar diverse branches. Want stel je bent een projectleider, dan is iets in de supply chain misschien ook wel wat voor jou. Bedenk wat jij het belangrijkste vindt in je functie en bedrijf en ga breed zoeken. Wedden dat er een branche is die jou verrast!

“Ondanks dat ik sceptisch was over Recruiters ging ik toch met ze in gesprek. Ik kwam in contact met Yor-in, maar heb uiteindelijk via TechCaps mijn droombaan bij Byondis gevonden”

Lees het hele verhaal van Erik Janssen

5. Kies een bureau dat bij je past

In de overdaad aan technische vacatures, heb je evenveel keuze uit bureaus die bemiddelen tussen mensen en bedrijven. En om eerlijk te zijn, is er qua dienstverlening weinig verschil tussen de diverse bemiddelingsbureau. Ieder bureau heeft zijn eigen expertise, maar in de basis is en blijft het bemiddelen tussen mensen en bedrijven. Toch zijn er grote verschillen in de manier hoe ze dit doen en hoe succesvol ze zijn. Ga dus met verschillende bureaus in gesprek en kies een bureau dat het beste aansluit bij jouw wensen en persoonlijkheid.

Over TechCaps

Onze dienstverlening is niet uniek, maar hoe wij dit doen, maakt ons bijzonder. We staan voor onze mensen: onze Captains of Technology. Een specifieke en persoonlijke aanpak, daar gaan wij voor. Dat doen we binnen de maakinstructie en energiesector. We zijn niet gericht op een snelle match, maar in het vinden van de beste match tussen kandidaat en bedrijf. Dat is onze expertise. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil jij jezelf aansluiten bij onze captains? Neem contact met ons op, dan praten we samen verder.