Vissen op de (technische) banenmarkt

vissen op de technische banenmarkt

Soms heb je dat… In het overschot aan banen, weet je niet waar je jouw zoektocht begint. Laat staan waar die eindigt. Na talloze kopjes koffie met recruiters of zogenoemde matchmakers, raak je niet veel verder in je zoektocht. Want waar word jij enthousiast van? En in welke technische uitdagingen of ontwikkelingen wil jij je verdiepen? Het antwoord, dat kan niemand je geven. Wat wij wél kunnen doen? Je de ruimte geven om het te ontdekken. Gewoon door te doen.

Stille wateren, diepe gronden

Iets wat veel technici bindt: vissen. Vooral op karpers. Tenminste, als wij onze data mogen geloven. Hoe het ook zij, het biedt een uitstekende metafoor om uit te leggen hoe ons Captain of Technology programma eruit ziet.

“Ontdekken wat het beste bij je past? Dat doe je door het gewoon te doen, met je voeten in de klei. Net als vissen, dan zit je ook in de modder.”

De basis

Het begint bij opdrachten. Bij ons, TechCaps, veelal in de voedsel- en maakindustrie. Een branche waar door de hoge productieaantallen, de ontwikkelingen voor machines en technieken niet stilstaan. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Waar wij trainingen, cursussen en opleidingen faciliteren. Krijg jij alle ruimte om er in de praktijk, tijdens jouw opdrachten, mee aan de slag te gaan.

Op ontdekkingsreis

Als Captain kom je bij ons in vaste dienst en voer je jouw opdracht uit bij de opdrachtgever. Dat doe je op locatie. Voor een bepaalde periode draai je dus volledig mee op een project en/of afdeling. Daardoor ben je vrij om verschillende onderdelen binnen de techniek uit te proberen. Zo verdiep je jezelf de ene keer in engineersfuncties waarbij je van begin tot eind bouwt aan mooie producten of machines. Om in een vervolgopdracht op een maintenance-afdeling binnen de technische dienst aan de slag te gaan. Daar houd je je bezig met zowel preventief als correctief onderhoud, onderhoudsplanningen, efficiency metingen en het waarborgen van wettelijke gebeurtenissen.

Blijven dobberen

De ‘wauw-factor’? Misschien dat je die niet meteen ziet. Logisch ook. De meeste kansen ontdek je pas wanneer je ergens middenin zit. Bij ons begin je in de maakindustrie bijvoorbeeld op een opdracht bij een afvuller van potjes, flesjes en blikjes. Waar het in de eerste instantie lijkt of je storingen verhelpt, ga je daadwerkelijk aan de slag op een verbetertraject. Maak je efficiëntieslagen, zoek en implementeer je duurzaamheidsinitiatieven en stoom je jouw opdrachtgever klaar voor de toekomst met nieuwe technieken. Door technische uitdagingen het hoofd te bieden, behoudt jouw opdrachtgever haar productieaantallen van 40.000 stuks per machine per uur.

Lijntjes uitzetten

Ontdekken wat de markt te bieden heeft, onder de vleugels van één werkgever, biedt nog twee belangrijke voordelen. De eerste? Je netwerk groeit razendsnel. Binnen de verschillende organisaties waar jij jouw opdrachten vervult, leer je nieuwe collega’s kennen. Mensen die ook werken in de techniek. Met ieder een andere achtergrond, eigen verhaal en eigen interesse(s). Zo leer je veel verschillende facetten van jouw vakgebied kennen. Daar leer je van, want mensen helpen je verder. En minstens zo belangrijk: je verbreed je perspectief en ontdekt wat de markt jou te bieden heeft.

Thuisbasis om op terug te vallen

Het tweede voordeel van werken als Captain? Jouw mede Captains. Het klinkt wat hoogdravend, maar niets werkt zo prettig als een groep gelijkgestemden. Je wordt onderdeel van een groep gedreven en enthousiaste technische interim specialisten.

Om jouw collega’s op andere opdrachten goed te leren kennen, organiseren we kennissessies en gezamenlijke trainingen. Om te groeien als persoon en om met elkaar te sparren. Daarbij vinden wij ook de nodige ontspanning belangrijk. Want elkaar leren kennen, dat doe je toch het beste op de skipiste, tijdens een borrel of na een (bedrijfs)competitie beachvolleybal. En wil je een keer een dag werken in een andere omgeving? Ook dan staat de deur altijd voor je open.

“Waar wij trainingen, cursussen en opleidingen faciliteren. Krijg jij alle ruimte om er in de praktijk, tijdens jouw opdrachten, mee aan de slag te gaan.”

Het beste stekje dichtbij huis

En of je nu zoekt in stadswateren, grachten, kanalen of recreatieplassen in het buitengebied? Karpers vind je overal. En een uitdagende technische opdracht in de buurt? Laat dat maar aan ons over. 😉