Praktijkcasus: samenwerking duurzame energiemarkt

Samenwerking duurzame energiemarkt

Groeien als recruitmentpartner in de duurzame energiemarkt, dat is onze ambitie. Met dit doel voor ogen zocht Sjors Postma naar informatie over interessante partijen. Die verdieping leidde tot het begin van een succesvolle samenwerking met Xaam. Jaarlijks wil het solarbedrijf minimaal één miljoen zonnepanelen plaatsen. Dat is bijna een verdubbeling van het huidige aantal plaatsingen, waarvan de teller momenteel op 1,7 miljoen geplaatste zonnepanelen staat. Om die groeiambitie te realiseren, was Xaam op zoek naar goede technische collega’s.

De samenwerking startte telefonisch. Sjors sprak als eerste met Claudi Hoppenbrouwers, destijds HR verantwoordelijke bij Xaam. De persoonlijke aanpak die Sjors benadrukte en zijn gedrevenheid, zorgde ervoor dat Claudi hem vervolgens uitnodigde voor een gesprek.

Een uitgesproken groeiambitie, een kennismaking en een paar kopjes koffie later liep Sjors met tien vacatures (!) onder zijn arm de deur uit. Want waar Xaam een groeiambitie wilde waarmaken, mocht TechCaps haar kennis en kunde inzetten om hier de juiste mensen bij te vinden. En die samenwerking verliep, door een grote commitment vanuit beide partijen, soepel. Binnen zes maanden startten er negen nieuwe collega’s bij Xaam.

In deze praktijkcasus vertellen Claudi en Sjors over de samenwerking tussen Xaam en TechCaps. We verdiepen ons in het aantrekken van technische collega’s en hoe we samen bijdragen aan een stukje verduurzaming van Nederland.